Tykkäsitkö? Jaa tämä myös muille

Viime aikoina ole pohtinut blogia ja sen tulevaisuutta. Unelmani oli siirtää blogi Bloggerista WordPressiin ja saada sivuista toimivammat ja käyttäjäystävällisemmät ja ulkoasultaan siistimmät. Tuota unelmaa olen metsästänyt nyt kaksi vuotta.

Tuohon kahteen vuoteen mahtuu paljon petettyjä lupauksia, pettymyksiä, itkua, valvottuja öitä ja rahan menetystä. Läheiset ihmiseni, jotka tietävät paremmin blogin ja tämän projektin taustat, ovat olleet rehellisesti kanssani samaa mieltä, että tässä blogin siirtoprojektissa ei ole mikään mennyt putkeen! Ei niin yhtään mikään! Aina uudestaan jaksoin kuitenkin uskoa, toivoa ja innostua, josko homma kuitenkin saataisiin onnistumaan. Mutta kun pettymykset vain seuraavat toisiaan, ei jaksa enää uskoa mihinkään. Samalla innostus blogia kohtaan on hiipunut täysin. Tällä hetkellä se ei kiinnosta yhtään. Oli kyse sitten sivujen päivittämisestä, viesteihin vastaamisesta, reseptien kehittelystä, kokkaamisesta, kuvaamisesta tai kuvien käsittelystä, mikään niistä ei nappaa yhtään. Lähinnä ahdistaa vaan se, että toimimattomat sivut möllöttävät netissä päivittämättömänä. Blogin tulisi kuitenkin olla aktiivinen ja se vaatii paljon työtä ja aikaa.

Olen pohtinut kuluneen vuoden aikana, erityisesti syksystä lähtien eri vaihtoehtoja. Tauko olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta tässä ollaan oltu enemmän tai vähemmän tauolla noin puolitoista vuotta ja tauon jälkeen paluu on aina vaikea (mm. menetetyt lukijat).

Kuluneen viikon aikana olen pohtinut eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia lähes taukoamatta ja viime yönä tein lopulta päätöksen lopettaa blogin. Olen niin pahoillani! En vain enää näe jatkolle mitään järkeä! Aikoinani annoin itselleni ja blogilleni kaksi vuotta aikaa, helmikuussa tulee kolme vuotta täyteen (josta viimeiset 1,5 vuotta mennyt vähän niin ja näin) ja lopputulos on kaikkea muuta kuin mitä toivoin. Monet minut tuntevat ihmiset ovat sanoneet, että olen ihminen joka ei anna periksi jos oikein jotain päättää ja haluaa, mutta tässä kohtaa näen tilanteen niin, että jossain vaiheessa pitää ymmärtää luovuttaa. Ehkä vielä joskus jatkan blogia, mutta tässä kohtaan kiitän kaikkia, jotka ovat jaksaneet kannustaa ja tukea minua ja blogiani, vaikka viimeisen vuoden ajan se onkin ollut lähinnä epätoivoinen räpellys! Aikansa kutakin! Kiitos!

t. Anna

(Visited 1 times, 1 visits today)
Tykkäsitkö? Jaa tämä myös muille