Tykkäsitkö? Jaa tämä myös muille

KUKA, MITÄ, MIKSI?

Tälle sivulle kuuluisi nyt kirjoittaa jokin esittely. Mietin tovin, miten tämän tekisin ja aloitin kirjoittamaan tekstiä hyvin virallisesti. Delete viuhui hyvin nopeasti, sillä teksti ei ollut näköistäni. Lopulta totesin, että kirjoitan mitä mieleen tulee; ainakin se sitten kuvastaa enemmän sitä, kuka minä olen ja mikä Antipastaa on. Blogin takana riehuu raumalainen ruuanlaitosta ja leivonnasta innostunut ihminen. Kotona meillä oli aina tapana leipoa leivät ja tehdä ruoka alusta asti itse. Seurasin vierestä kiinnostuneena ja tungin itseni mukaan hommaan aina kun mahdollista. Mielestäni oli, ja on edelleen, äärimmäisen mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu, kun sekoittaa raaka-aineet keskenään ja mitä niistä syntyy uunin lämmössä. Pienenä hommassa tosin taisi olla parasta kakkutaikinakulhojen raapiminen ja omien tekeleiden syöminen.

Ruuanlaitossa ja leivonnassa minua on kiehtonut kaikki erilaisuus.

Perusruoan tai –muffinssien (tarkoituksella kirjoitettu näin! Muffinit ovat amerikkalaisia!) leipominen on lastenleikkiä, mutta mitä tehdä, kun lettutaikinasta otetaan pois munat, maito ja viljat? Tämä puoli on kiinnostanut minua aina. Jostain syystä olen myös aina ollut jonkinlainen allergiaihmismagneetti, sillä läpi elämäni olen onnistunut saamaan ympärilleni paljon ihmisiä, joilla on ties mitä ruokarajoitteita. Siten on pitänyt keksiä tarjottavaa heillekin, ja haasteen sijaan olen nähnyt tilanteissa mahdollisuuden. Siten uusien reseptien kehittely on muodostunut harrastukseksi, ja niitä kehitelmiä on tullut jaettua lähipiirille jo pitkään. Lopulta siltä suunnalta alkoi kuulua pyyntöjä, että perustaisin blogin, jolloin reseptien jakaminen olisi helpompaa. Emmin asiaa jonkin aikaa, mutta lähipiiri kannusti ja vakuutteli, että reseptikehitelmilleni olisi taatusti kysyntää. Samalla saisin yhdistettyä siihen toisen rakkaan harrastukseni, valokuvauksen.

Lopulta perustin blogin vuoden 2015 alussa Bloggeriin.

Blogin saama suosio yllätti täysin ja ensimmäisiä miljoonan kävijän synttäreitä juhlittiin 30. kesäkuuta 2016. Aluksi ajatuksenani oli kehitellä reseptejä, jotka ovat maidottomia, viljattomia ja sokerittomia. Hyvin pian alkoi kuulua toiveita myös munattomista ja pähkinättömistä resepteistä. Lisäksi on toivottu vähähiilihydraattisia ja vegaanisia reseptejä – oikeastaan kaikkea mahdollista. Siten laajensin rajaustani ja otin mukaan gluteenittomat viljat ja puhdistamattoman sokerin. Nykyään blogin ajatuksena on tehdä vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä ”perinteistä poiketen”. Kunhan se on vähintään gluteenitonta ja mielellään ilman valkaistua sokeria, se kelpaa. Lukijoilta tulee myös paljon pyyntöjä monenlaisista resepteistä, joita on kiva ideoida ja viritellä toiveenesittäjän vaatimuksiin sopivaksi. Parasta on saamani palaute siitä, miten ruokavalioonsa tuskastunut epätoivoinen lukija kertoo huomanneensa blogini myötä, että voi sittenkin syödä vaikka mitä! Ajatusmaailmani mukaan ”kaikki on mahdollista”, luovuttaminen ei tule kuuloon!

Blogi pyöri Bloggerissa 1,5 vuotta. Lopulta mitta tuli täyteen sen osalta ja siirsin blogini tänne Antipastaa.fi-osoitteen alle 2017, pitkällisen, yli vuoden kestävän taistelun jälkeen. Hyvää kannattaa odottaa. Monta vääntöä on käyty tämänkin osalta ja jossain vaiheessa alkoi oma usko olla koetuksella, mutta niin se taas vain nähtiin, että palaset loksahtavat aikaa myöten kohdilleen. Toivottavasti uusi sivusto palvelee lukijoitaan edeltäjäänsä paremmin.

Toivon, että viihdyt blogissani ja siitä on sinulle paljon iloa ja apua! Ilman ihanaa lukijajoukkoani tämä ei olisi ollut mahdollista, joten kiitos Sinulle, että teit tämän todeksi! Homma jatkukoon…

Blogiterveisin,
Anna Maijala

OTA YHTEYTTÄ
Haluatko antaa palautetta? Haluatko tehdä kanssani yhteistyötä? Onko sinulla reseptitoiveita tai kysyttävää ruuanlaittoon, leivontaan tai raaka-aineisiin liittyen? Otathan rohkeasti yhteyttä! anna (@) antipastaa.fi

Ota yhteyttä lomakkeella

(Visited 7 times, 1 visits today)
Ota yhteyttä

OTA YHTEYTTÄ
Haluatko antaa palautetta? Haluatko tehdä kanssani yhteistyötä? Onko sinulla reseptitoiveita tai kysyttävää ruuanlaittoon, leivontaan tai raaka-aineisiin liittyen? Otathan rohkeasti yhteyttä! anna (@) antipastaa.fi

Ota yhteyttä lomakkeella